Nieuws

Ontmoet & Groet Dag brengt nieuwe inwoners samen

Het was een mooie mix van nieuwe dorpsgenoten die afgelopen zondag 14 april voor even De Sprank overnam tijdens de Ontmoet & Groet Dag. Ruim 70 aanmeldingen waren er, onder wie een mooi bultje kinderen die zich konden vermaken op het springkussen dat in de gymzaal stond opgesteld. De andere aanwezigen kregen ondertussen in de verschillende zalen van De Sprank uitleg over diverse thema’s die De Mortel De Mortel maken. Met een algemene presentatie, een petje op-petje af kwis en natuurlijk het gezellige kennismaken werd deze dag compleet gemaakt. De nieuwe dorpsgenoten gingen voldaan naar huis, met ook nog een goed gevulde goodie bag vol met flyers en anders items over het dorp.

Leijgraafhof officieel geopend

Op zaterdag 13 april is het plan Leijgraaf officieel afgerond. Hier zijn in de afgelopen 7 jaren 43 woningen gebouwd. Wethouder Hanneke Coppens knipte een rood lint door dat vastgehouden werd door de jongste Tuur van Lijssel (27 dagen) en de oudste bewoner Rob Gosling (meer dan 27000 dagen). Na een rondwandeling door de wijk was er gelegenheid voor een toespraak van de wethouder en de voorzitter van de buurtvereniging, Rob Boumans. De wethouder belichtte het project vanuit het gemeentelijk perspectief en het fraaie resultaat. 

Strandtoernooien komen weer in zicht: Beachvolleybal op 9 juni

De Mortel verheugt zich alweer op die week dat er een paar vrachtladingen zand op het plein ligt. Dat betekent dat er weer ‘ge-beached’ wordt. Te beginnen op zondag 9 juni met het Beachvolleybaltoernooi. Inschrijven daarvoor kan via deze link, of met de QR-code op de socials en de posters. Het is niet verplicht om spelers uit De Mortel in je team te hebben. Aanmelden kan tot 25 mei.

Tarieven De Sprank verhoogd

In het overleg tussen het bestuur van De Sprank en Stuurgroep De Mortel over de jaarcijfers van 2023 is de conclusie getrokken dat de begroting van De Sprank door stijgende kosten niet meer rond te krijgen is. Vandaar dat het besluit genomen moest worden om zowel de tarieven voor de huur van de zalen als de tarieven voor de drank te verhogen. De nieuwe tarieven zijn hier te lezen en zijn per 1 april 2024 ingegaan. Dit alles met het oog op een duurzaam gezonde exploitatie van de MFA.

Volkstuintje uitproberen?

Bij de volkstuinen achter de Welpenheuvel is een perceel vrij gekomen. De werkgroep die zich met het beheer bezighoudt is nu op zoek naar iemand die dit seizoen wil proberen of het iets voor hem of haar is. Neem contact op met Rob Boumans (tel 06-52572212) bij interesse.