Maand: augustus 2024

Tuinen en Oldtimers op 1 september

Op zondag 1 september is er weer genoeg te doen in en om het dorp. Het is de eerste zondag van september en dat betekent dat de oldtimers weer door de straten trekken. Bezitters van oude twee- of vierwielers kunnen zich voor deze Oldtimerrit inschrijven bij ’t Anker tussen 10.00 uur en 11.30 uur (inschrijfgeld € 12,50). Daar vindt ook de start plaats, waarbij de deelnemende automobielen en brommers feestelijk worden uitgezwaaid voor hun tocht door de regio.

Op deze dag organiseert Groei & Bloei, afdeling Gemert ook een Open Tuinen Estafette, waar 4 Mortelse tuinen en 1 Gemertse tuin aan mee doen. De tuinen zijn gratis te bezoeken en zijn open van 11:00-17:00 uur. De volgende adressen doen mee aan de Tuinen Estafette.

1. Fam. Poppelaars- Kuypers, Kastanjelaan 4, De Mortel
2. Fam. van Venrooij-Schute, De Bleek 15, De Mortel
3. Fam. Priems, Sint Antoniusstraat 1, De Mortel
4. Fam. Timmers, Kromstraat 1, Gemert
5. Fam. van den Elzen, De Bleek 12, De Mortel

Fietsen door de gemeente op 25 augustus

Zondag 25 augustus wordt de 7-dorpen fietstocht alweer voor de 9e keer georganiseerd. De organisatie is in handen van diverse sportclubs uit elke dorp van de gemeente Gemert-Bakel. Dit jaar heeft de organisatie weer nieuwe wegen gevonden. Dat maakt het elk jaar bijzonder als je door de gemeente Gemert-Bakel onderweg bent voor een tocht van ca. 45km. Maar ook bekenden ontmoeten en de gezelligheid op de fiets proeven maken deze dag compleet. Inschrijven is mogelijk van 10 tot 12 uur bij (in het geval van De Mortel) de kantine van de tennisvereniging. De kosten zijn € 2,50, hiervoor krijgt men een flesjes water bij de start en als de stempelkaart van alle dorpen vol is ontvangt elke deelnemer hiervoor een stuk vlaai na afloop. 

En ineens is ‘ie open: de ijssalon

Op social media kwamen op woensdag 14 augustus de eerste berichten tevoorschijn van mensen die genoten van een ijsje in de nieuwe ijssalon. En dan is het vuurtje snel rond in De Mortel. De eerste ijsjes gingen over de toonbank. Het IJswinkeltje is op vrijdag, zaterdag en zondag open.

Kelmoso in volle gang

De Mortels/Elsendorpse kindervakantieweek is halverwege, met dinsdag de dag voor de kleuters en woensdag de eerste dag van drie dagen pret voor de andere schoolkinderen. Dat begon natuurlijk met het bouwen van de hutten. Het thema is Candyland, dus aan zoetigheid geen gebrek. Ook burgemeester Van Veen bracht een bezoekje. In totaal vermaken maar liefst 174 kinderen zich deze dagen in de Mortelse bossen, onder de kundige begeleiding van de vrijwilligers.

Foto: Facebook

De Mortel krijgt een ijssalon midden in het dorp

Het is al enige tijd bekend in De Mortel, maar vandaag is vanwege de hitte wel een goed moment om het op deze website te delen: de ‘winkel van De Smid’ krijgt een nieuwe bestemming als ijssalon. Dorpsgenoten en passanten kunnen binnenkort dus genieten van een lekker ijsje. De voorbereidingen worden getroffen voor de opening van Het IJswinkeltje, want zo gaat het heten. Op Facebook is al een pagina aangemaakt en een logo gedeeld. Wanneer de opening precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Maar vandaag was wel een goede dag geweest 😉