Maand: september 2024

Ontwerp Omgevingsvisie Gemert-Bakel ter inzage

Er is in de afgelopen tijd een paar keer over gesproken, ook in de Stuurgroepvergadering: de Omgevingsvisie. Dit is een overkoepelend plan voor de gemeente, waarin vooruitgekeken wordt naar hoe de gemeente er in 2040 uit zou moeten zien. De visie richt zich op twee ambities: vitale kernen en toekomstbestendig buitengebied. Individuele plannen die in de toekomst worden ontwikkeld, worden aan de Omgevingsvisie getoetst. 

Van 9 september tot en met 21 oktober ligt het ontwerp van de Omgevingsvisie ‘Samen slim de toekomst in’ zes weken ter inzage. Klik hier als je de visie in wilt zien en hier voor de gebiedsgerichte uitwerking per kern, dus ook voor De Mortel. Reageren kan natuurlijk ook, digitaal door een e-mail te sturen naar gemeente@gemert-bakel.nl , of per post naar postbus 10.000, 5420 DA in Gemert. Na afloop van de inzagetermijn worden de inspraakreacties verzameld. Het kan zijn dat deze visie op basis van de ontvangen reacties nog gewijzigd wordt. De gemeenteraad besluit begin 2025 over de Omgevingsvisie.

Kaart bij de gebiedsgerichte uitwerking voor DeMortel in de Omgevingsvisie

Stuurgroepvergadering op 30 september over kruising en Lochterweg

De Stuurgroepvergadering van 7 oktober wordt verplaatst naar maandag 30 september (20.30 uur in ’t Anker). Dan is het thema verkeersveiligheid en meer in het bijzonder de voorgenomen verkeersmaatregelen voor de kruising St. Antoniusstraat/Renseweg en voor de Lochterweg. 

De Stuurgroep heeft bij de gemeente herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de situatie op de kruising, vanwege de ongelukken en bijna-ongelukken die daar herhaaldelijk plaatsvinden. De gemeente heeft nu aangegeven om op korte termijn deze kruising aan te willen passen en veiliger te willen maken. Op 30 september komen medewerkers van de gemeente naar de vergadering om het dorp te informeren over de plannen die de gemeente heeft. Met de direct omwonenden wordt door de gemeente voor die datum contact opgenomen. 

Ook op de Lochterweg moet het een en ander gaan gebeuren, tot aan de Leemskuilenweg. Deze maatregelen hebben te maken met de twee nieuwbouwplannen aan de Lochterweg (pleinwoningen en plan Keizersberg). De gemeente heeft daar ook ideeën voor, die ook gepresenteerd worden.  Er is voor de bewoners gelegenheid hier kennis van te nemen en vragen te stellen. De direct aanwonenden worden over dit deel van het plan overigens op een later moment geïnformeerd. Alle aan- en omwonenden en belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom op de 30e. 

De Stuurgroep probeert ook de resultaten van de enquête over verkeersveiligheid die in het voorjaar is gehouden dan te presenteren. Die enquête was bedoeld om inzichtelijk te maken hoe het is gesteld met het gevoel van verkeersveiligheid in het dorp.

Foto’s: In het voorjaar was het ook weer een aantal keer raak op de veelbesproken kruising.